ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ВІДКРИТИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2020

11 лютого в приміщенні “Укрінформу” , Міністерство освіти та науки України спільно з компанією Google Україна провело захід “Цифрова година”(Digital Homeroom) , приурочений до Дня безпечного Інтернету 2020. Спікерами круглого столу виступили представники організаторів, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), ГО “Ла Страда – Україна” та Правозахисного департаменту ГО “Докудейз”, Національної академії педагогічних наук України.

Учасники заходу обговорили гострі питання, що стосуються порушення прав дитини та безпеки дітей в інформаційному просторі: кібербулінг, секстинг, фішинг, проблеми кіберсоціалізації.

У рамках круглого столу, доповідь на тему “Психологічні загрози кіберсоціалізації дитини: ресурси для роботи з батьками” зробила Любов Найдьонова, докторка психологічних наук, член-кореспондент НАПН України керівник Всеукраїнського експерименту з упровадження медіаосвіти.
Доповідь містила наступні тези:
✔️Психологічні загрози кіберсоціалізації: ЕФЕКТ ЦИФРОВОГО МАУГЛІ
✔️Медіаефекти інфант-індустрії
✔️Кіберпрактики та передумова формування залежності
✔️Медіаграмотність батьків

На заході оголошено ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНИЙ БАТЬКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ.
#БтБі
Батьківський тиждень має на меті проведення заходів з підвищення рівня обізнаності батьків щодо регулювання дитячих кіберпрактик, виходячи з найкращих інтересів дитини. Запрошуємо батьків долучитися до розмови про безпечний інформаційний простір у рамках батьківського тижня!
Усі заходи та репортажі позначаються хештегом #БтБі.

?Пропонуємо Вам перейти за посиланням та переглянути онлайн-трансляцію круглого столу: https://www.youtube.com/watch?v=5hPdJwFPcqk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.