БАТЬКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДИТИНИ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ: ПРЕЗЕНТАЦІЯ КУРСУ З МЕДІАГРАМОТНОСТІ ДЛЯ БАТЬКІВ

11 лютого, в Українському кризовому медіа-центрі пройшла презентація онлайн-курсу з медіаграмотності для батьків. Захід було приурочено до Дня безпечного інтернету та проголошення батьківського тижня безпечного інформаційного простору #БтБі. Зустріч пройшла у форматі прес-конференції, учасники якої, співавтори курсу, зробили доповіді на актуальні теми, презентували свої напрацювання та обговорили останні новини в сфері медіаосвіти.

Однією з учасниць прес-конференції виступила Любов Найдьонова, докторка психологічних наук, член-кореспондент НАПН України керівник Всеукраїнського експерименту з упровадження медіаосвіти. Доповідь спікерки містила інформацію про основні ризики, що пов’язані із кіберсоціалізацією в онлайн-просторі, а саме:
– ризики порушення психологічного розвитку дитини;
– образ “цифрового мауглі”;
– низька медіаграмотность батьків.

Ці ризики допомагає подолати медіа-ресурс 4mama.ua (Едіпресс-медіа), створений спільними зусиллями багатьох авторів, в тому числі співробітників Інституту соціальної та політичної психології НАПН України та фахівців Асоціації медіапсихологів і медіапедагогів України.

На прес-конференції виступили освітній омбудсмен Сергій Горбачов та головна редакторка сайту 4mama – Оксана Шевченко.
Головний результат прес-конференції – ознайомлення широкої громадськості з новоствореним спеціальним онлайн-курсом з медіаграмотності для батьків.

?Пропонуємо Вам перейти за посиланням та переглянути онлайн-трансляцію прес-конференції:
https://www.youtube.com/watch?v=NhNxGPoqEWc

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.