ОБЛАСНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ «ВПРОВАДЖЕННЯ МЕДІАОСВІТИ В ПРАКТИКУ РОБОТИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОБЛАСТІ»

У Дніпропетровському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася обласна науково-практична конференція «Впровадження медіаосвіти в практику роботи навчальних закладів області».

Головною метою проведення заходу був аналіз шляхів впровадження медіаосвіти у навчально-виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах.

У конференції взяли участь педагогічні працівники області, керівники управлінь, відділів освіти та методичних служб, директори, заступники директорів та вчителі експериментальних загальноосвітніх шкіл і позашкільних навчальних закладів Дніпропетровської області.

Актуальними для обговорення стали доповіді доктора філософських наук, декана факультету відкритої освіти Ольги Висоцької «Вплив соціальних мереж на молодіжну культуру», кандидата філософських наук проректора наднових систем навчання та комунікацій, завідувача кафедри управління інформаційно-освітніми проектами Марини Ватковської «Медіаосвітні технології управлінської діяльності на сучасному етапі», кандидата філософських наук, доцента кафедри філософії освіти Тетяни Лисоколенко «Про вплив масової комунікації на сучасне суспільство», старших викладачів кафедри управління інформаційно-освітніми проектами Людмили Харлаш «Медіаосвіта як соціальна практика відкритої освіти» і Оксани Бутурліної «Медіатворчість: ризики і перспективи» та ін.

Учасники конференції працювали у секціях з наступних тем: «Медіаосвіта в сучасній системі освіти», «Соціально-педагогічні аспекти формування медіакультури особистості» і «Розвиток медіатворчості в сучасному інформаційному просторі». Окремою була секція, присвячена ІІ етапу обласного конкурсу «Медіапедагог року».

В рамках заходу також відбулося нагородження переможців Медіафестивалю-2014.

Програма заходу

За інформацією Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА

Оригінал http://www.mon.gov.ua/ua/regionalnews/33501-u-dnipropetrovsku-proyshla-oblasna-naukovo-praktichna-konferentsiya-z-mediaosviti

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.