Шановні колеги медіаосвітяни!

Наближається до завершення навчальний рік і третій етап всеукраїнського експерименту з упровадження медіаосвіти. Події в країні, нажаль, іноді значно порушують наші плани. Тримаймося! 

Виникає багато питань, на які я відповідала в телефонних розмовах, але вирішила узагальнити для всіх, щоб ми мали спільне інформаційне поле. Сподіваюся, за новинами ви стежите по моєму Фейсбуку або на нашому сайті mediaosvita.org.ua Він іще не набрав повну потужність, але поступово відображатиме весь наш масштабний експеримент детально. 

Основні питання, які ви задавали в телефонних розмовах:

1) Як зазвичай, експериментальні школи в кінці року підводять підсумки роботи для узагальнення звіту координаторами по області. Робимо за такою ж схемою, як і в минулому році. Підведення підсумків використання робочого зошиту – практикуму “Медіакультура” та інші речі, що ширше схеми, ми намітили на осінь, коли залагодиться суспільно-політична ситуація. В тих школах, де є можливість, ми просимо оформити довідку про впровадження  і відправити поштою звичайним листом на адресу м.Київ- 04070, вул Андріївська, 15, Найдьоновій Л.А. Це вже особливості нашої академічної звітності. Будемо щиро вдячні. Від ОІППО, університетів, шкіл – за всякі підтвердження будемо щиро вдячні.

2) Творчий конкурс “Діти і медіа” відміняти не будемо, адже низка дитячих робіт вже надійшла. Нагадуємо, що дитячі роботи ще можна надсилати. Кінцевий термін (був до кінця травня) ми подовжили на один тиждень – до 9 червня. За літо ми підіб’ємо підсумки і плануємо до серпневих нарад передати нагороди і сертифікати, щоб на перший дзвоник дітям можна було вручити.

3) Робочі зошити на наступний рік шукаємо можливість видати, але за кошти учнів (батьків), грант отримати немає можливості. Будь ласка, повідомте загальну кількість примірників, яка потрібна буде на наступний рік, щоб ми могли визначитися з тиражем до 10 червня. Ящо є можливість зробити передоплату, ми будемо дуже вдячні.

4) У кінці червня має вийти в Шкільному світі моя книжечка про кібербуллінг – віртуальний терор. Проблема актуальна, підписуйтесь, замовляйте. На мій погляд, може бути корисною, особливо психологам.

5) Анонс 5-6 листопада відбудеться конференція з політичної психології, в межах якої плануємо розглянути питання інформаційної війни, реабілітації дітей від стресів воєнних дійі та ролі медіа в цих процесах. Можливо зробимо сателітну конференцію з медіаосвіти, зараз питання ще вирішується. Як буде можливість, плануйте участь, якщо потрібні запрошення – зробимо завчасно, буду рада з усіма побачитися. 

І ще – на сайті Інституту ispp.org.ua у виданнях – є обидві ВАКівськи збірки статей з минулорічного медіаосвітнього методологічного семінару НАПН. 
З великою вдячністю всім учасникам!

Бажаю всім мирного неба, здоров’я і всяких гараздів.
З повагою,
Любов Найдьонова

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.