ПРЕЗЕНТАЦІЯ МОНОГРАФІЇ ПРОВІДНОГО НАУКОВОГО СПІВРОБІТНИКА ЛАБОРАТОРІЇ БАРИШПОЛЬЦЯ О.Т. «БРЕХНЯ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ ТА МІЖОСОБОВІЙ КОМУНІКАЦІЇ»

21 травня 2014 року лабораторія пихології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели презентацію монографії провідного наукового співробітника лабораторії Баришпольця О.Т. «Брехня в інформаційному просторі та міжособовій комунікації».

Після презентації книги автором розгорнулася жвава дискусія.

В обговоренні монографії взяли участь ветерани української журналістики: надзвичайний і повноважний посланник Володимир Лазарович Чорний, доцент Міжгалузевої академії управління Іван Наумович Гальчук, викладачі Інституту журналістики.

Дуже  багато питань було від молоді. Студенти намагалися застосувати книгу до поточної ситуації в країні, використати в спілкуванні з жертвами пропагандистських машин, визначитися, як краще боротися з брехнею. Старше покоління учасників ділилося власним досвідом подолання брехні, обговорювало глибокі філософські питання, які порушено в книзі. Всі погодилися, що попри наявність елетронної версії книги у відкритому доступі в інтернеті, варто відшукати можливості для другого видання книги більш масовим тиражем, адже попит саме на таку наукову продукцію надзвичайно високий. Науковці прийняли також замовлення від учасників семінару-презентації на основі книги розробити ЛОЦІЮ “Брехня-правда-істина в інформаційному середовищі”, яка допомагала б простій людині розібратися в подіях сучасного інформаційного світу. Робота семінару заклала основи для втілення нових ідей.

Програма ХХІ міжінститутського семінару з медіапсихології та медіаосвіти

Фото з презентації

 

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.