НОВА МЕДІАОСВІТНЯ ПРОГРАМА ДЛЯ 8 КЛАСУ

Шановні колеги! Можливості впровадження медіаосвіти в школі розширилися в 2014 р. Міністерство освіти та науки затвердило нову медіаосвітню програму для 8 (9) класу (автори Коваленко П.О., Мокрогуз О.П.).

При розробці програми автори спиралися на Концептуальну рамку створення медіаосвітніх програм для учнів 1-9 класу, запропоновану Л.Найдьоновою в межах всеукраїнського експерименту з упровадження медаосвіти  і покладену в основу конкурсного відбору організаторами (Академія української преси, Інститут інноваційних технологій та змісту освіти, Інститут соціальної та політичної психології НАПН України за підтримки фонду Відродження). У програмі зокрема використано загальні принципи, на яких побудовано заняття: посиленої рухової активності, ресурсної передачі знань, комунікативної пропедевтики, гнучкого і розмаїтого змістового наповнення, циклічності програм і врахування сензитивних періодів розвитку.

Продовжується розробка авторських медіаосвітніх програм для учнів молодших класів згідно з Концепцією впровадження медіаосвіти в Україні.

Переглянути програму