ТРЕНІНГ-ПРАКТИКУМ «ПІДГОТОВКА КОДУВАЛЬНИКІВ РЕГІОНАЛЬНИХ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЙ ДО ПІЛОТНОГО ВПРОВАДЖЕННЯ НОВОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ЗАСТЕРЕЖНИХ ЗНАКІВ ЩОДО ТЕЛЕПРОДУКЦІЇ, ЯКА МОЖЕ ШКОДИТИ ЗДОРОВ’Ю І РОЗВИТКУ ДИТИНИ»

19-21 грудня 2013 р. в місті Києві, відбувся тренінг-практикум «Підготовка кодувальників регіональних телерадіокомпаній до пілотного впровадження нової національної системи застережних знаків щодо телепродукції, яка може шкодити здоров’ю і розвитку дитини».

Метою тренінг-практикуму було ознайомлення працівників пілотних ОДТРК, що визначені для виконання функції кодувальників, і з основними елементами системи, інструкцією, опитувальником кодувальника, розвиток навичок роботи експерта за допомоги спеціальних комп’ютерних програм, розвиток рефлексивних навичок, необхідних експерту для впровадження системи.

Учасниками виступили творчі співробітники восьми ОДТРК (Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Київської, Чернівецької, Рівненської, Харківської, Херсонської областей)  і спеціалісти Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Учасники переглядали відео фрагменти і обговорювали своє сприймання, критерії оцінки, проблемні аспекти оцінювання, орієнтуючись на результати дослідження ставлення батьків до цих відео фрагментів і впливу телебачення в цілому. Результати дослідження батьків, які доповідалися на Міжвідомчій робочій групі,  дали можливість створити опорну класифікацію медіа ризиків, що використовується для підготовки експертів-кодувальників.

Протягом тренінгу співробітники ОДТРК створили індивідуальні програми розвитку експертної кваліфікації, робочу комунікаційну фахову мережу для подальшого навчання в дистанційному форматі. Інтенсивне спілкування фахівців створило передумови для ефективного проведення організаційного впровадження інновації в практику роботи ОДТРК.

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.