СЕМІНАР ДИРЕКТОРІВ ШКІЛ МІСТА З ПРОБЛЕМИ:”ІНФОРМАЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ(ВПРОВАДЖЕННЯ ВІТЧИЗНЯНОЇ МОДЕЛІ МЕДІАОСВІТИ У НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС)”

20 листопада у Кременчуцькому колегіумі № 25 відбувся семінар директорів шкіл міста з проблеми:”Інформаційно-психологічна безпека навчального закладу(впровадження вітчизняної моделі медіаосвіти у  навчальний процес)”.

Серед гостей семінару  – О. Т. Баришполець, кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної  психології, один із авторів програми «Медіакультура.10 кл.»,  навчально-методичного посібника «Медіакультура особистості: соціально-психологічний підхід» та робочого зошита для 10 класу; К. М. Муліка, завідувачка Центру практичної психології й соціальної роботи Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського.

Відкрив семінар Г.Ф.Москалик, начальник управління освіти міста, кандидат філософських наук, вчитель- методист, у доповіді якого прозвучала думка про  необхідність модернізації освіти, використанні інноваційних методів і підходів у навчанні й вихованні учнів. Про запровадження медіаосвіти в нашому місті й про значення цього курсу  розповіла  О.М.Никифоренко, директор КМНМЦ.       

З доповіддю про участь Кременчуцького колегіуму № 25 у Всеукраїнському експерименті з упровадження медіаосвіти  у  навчально-виховний процес виступила  Т.О.Москалик, директора колегіуму №25.  Про перші підсумки експерименту розповів   кандидат історичних наук О. Т. Баришполець; проблеми запровадження медіаосвіти в області розкрила у доповіді «Вікова медіапсихологія як концептуальна основа медіаосвіти»  завідувачка Центру практичної психології й соціальної роботи ПОІППО Муліка К. М.

Цікаво пройшла робота в групах «Барометр»(тема: «Інтернет – це хвороба чи прогрес ХХІ ст.?»),«Дослідження і аналіз медіатекстів»(тема: «Факти чи судження?),«Фоторепортаж»(тема: «Маніпуляції у фотографії»),«Кіноклуб»(тема: «Обговорення короткометражного фільму «Безвихідь та «Хто це? Горобець…»), представлена вчителем-методистом світової літератури, викладачем медіакультури О.В.Онищенко. У обговоренні взяли участь  директор  ліцею № 11 Н.О.Бикова, директор ЗОШ № 16 О.В.Довбня та інші присутні.

Семінар показав, що  медіаосвіта- цікавий і  необхідний  курс, запровадження якого принесе користь і учням, і вчителям, і батькам.

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.