Підсумки Головної сесії інноваційної інтернет-конференції «Розвиток медіапсихології та медіаосвіти в україні: медіаосвітня осінь – 2022» (4.11.22)

4 листопада відбулась Головна сесія інноваційної інтернет-конференції «Розвиток медіапсихології та медіаосвіти в україні: медіаосвітня осінь – 2022», яка включала проведення третьої Всеукраїнської стратегічної наради з розвитку медіаосвіти  у поєднані із науковим семінаром НАН України і НАПН України «Медіаосвіта як чинник соціалізації особистості в умовах системних змін».

Це дало дало змогу  обговорити із науковою та освітянською спільнотами психологічні проблем, методи таі перспективи розвитку медіаосвіти в сучасних умовах війни і повоєнного відновлення.

Медіаосвітяни, серед яких регіональні координатори та медіапедагоги закладів баз всеукраїнського експерименту отримали можливість безпосередньо поспілкуватися з авторами, добре відомими з книжок і публікацій, ознайомитись із  особливостями дискурсу різних наукових галузей, підходів і концептуальних апаратів, якими користуються науковці, і за допомогою яких можна верифікувати свою професійну творчість – розробку нових педагогічних прийомів і методик медіаосвіти.

Стратегічна нарада складалась із двох основних блоків.

Перший блок було присвячено рефлексії всеукраїнського експерименту. Під час цього блоку було представлено  нові медіаосвітні тренди і завдання коригувального етапу експерименту в 2022-2023 навчальному році як відповідь на виклики воєнного часу (Л.Найдьонова), та план медіаосітніх заходів на 2023 р (Н.Умеренкова).

Другий блок було пресвячено ресурсам, які можуть отримати учасники Всеукраїнського експерименту від державних та громадських медіаосвітніх організацій.

Серед таких: Національна рад України з питань телебачення і радіомовлення, Національний проєкт МКІП з медіаграмотності “Фільтр”, Всеукраїнський проєкт «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність» Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) , StopFake.org Громадська організація «Центр Медіареформи» – освітня платформа, зас­нована Могилянською школою журналістики, АУП Академія Української преси, ГО «Детектор медіа»,ГО Український інститут медіа та комунікації

Підсумки Головної сесії інноваційної інтернет-конференції «Розвиток
медіапсихології та медіаосвіти в україні: медіаосвітня осінь – 2022» викладено в Українському медіаосвітньому бюлетені МОЕ 2022/1-4, який доступний за посиланням

http://mediaosvita.org.ua/book/ukrayinskyj-mediaosvitnij-byuleten-moe-2022-1-4/

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.