ІІІ Всеукраїнська наукова інтернет-конференція з міжнародною участю “МЕДІАТВОРЧІСТЬ В СУЧАСНИХ РЕАЛІЯХ: ПРОТИСТОЯННЯ МЕДІАТРАВМІ”

 

ІІІ Всеукраїнська наукова інтернет-конференція  з міжнародною участю

«МЕДІАТВОРЧІСТЬ В СУЧАСНИХ РЕАЛІЯХ: ПРОТИСТОЯННЯ МЕДІАТРАВМІ», яка відбудеться 19 червня 2020 року

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

В умовах нових цивілізаційних викликів та проблем особливо актуальним стає аналіз медійного середовища, його ризиків та переваг. Пандемія COVID-19 стимулювала дистанційні формати взаємодії, роботи і навчання. Зростають ризики тотального входження віртуальності у повсякденне життя. З’являються нові аспекти медіатравматизації, що потребує розробки медіатворчих засобів протистояння деструктивним інформаційним впливам як на дітей та молодь, так і на дорослих.
Інститут соціальної та політичної психології НАПН України запрошує науковців, практичних психологів, працівників системи освіти, медіапедагогів, представників громадських організацій, спеціалістів з інформаційної безпеки, з психологічного здоров’я взяти участь у роботі ІІІ Всеукраїнської наукової інтернет-конференції з міжнародною участю «Медіатвoрчість в сучасних реаліях: протистояння медіатравмі». До участі у Конференції також запрошуємо наукову молодь.

Мета конференції – об’єднання зусиль вчених та практиків для розробки рекомендацій науковій спільноті та системі освіти щодо осмислення нових реалій, розв’язання найгостріших проблем, створення психологічних засобів профілактики та захисту від деструктивних медіавпливів засобами медіатворчості. Обмін досвідом між фахівцями різних сфер сприятиме розвитку медіаосвітнього руху.


Конференція відбудеться у форматі zoom-зустрічі 19 червня 2020. Передбачається випуск збірника матеріалів конференції.

Заявки та матеріали (відеовиступи/тези/статті) мають  бути надіслані організаторам конференції до

16 ЧЕРВНЯ 2020 року (включно)

 

ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМИ КОНФЕРЕНЦІЇ:

  • Психологічні феномени інфодемії COVID-19 і медіапрактики в умовах самоізоляції.
  • Медіатравматизація в часи пандемії і карантинних обмежень.
  • Дистанційна освіта, новітні технології та ресурси медіатворчості.
  • Медіаосвіта та дитяча медіатворчість у профілактиці медіатравматизації.
  • Медіакультура та інфомедійна грамотність як компонент інформаційної безпеки.
  • Діагностика і експертиза травмувального впливу медіа.
  • Психологічна допомога та ресурси медіа в умовах пандемії.
  • Медіаосвітні інновації в період пандемії.

ДЛЯ УЧАСТІ НЕОБХІДНО:

  1. Заповнити електронну заявку окремо на кожного учасника: https://forms.gle/iE8wksgRkyqRCHzBA

Просимо звернути Вашу увагу на те, що можливість подавати заявки, вносити зміни у програму конференції є до 16 червня 2020 року. Після закінчення зазначеного терміну такої можливості не буде. 

  1. Zoom-зустріч розпочнеться 19 червня о 10:00. Формат виступу передбачає доповідь до 10 хвилин або попередньо записаний виступ (5-7 хвилин). Виступи можна надіслати організаторам конференції до 16 червня. Після конференції відеовиступи будуть розміщені на youtube каналі лабораторії медіапсихології та медіаосвіти: https://www.youtube.com/channel/UCx29vjLNpFywxx5TCzsUAYA.

Ідентифікатор конференції та код входу буде надіслано зареєстрованим учасникам на e-mail за день до початку конференції.

  1. Надіслати матеріали для участі у конференції можна на електронну пошту: artemis9977@gmail.com з темою листа: «ІІІ Конференція «Медіатворчість проти медіатравми».
  2. Вимоги до оформлення можна переглянути в інформаційному листі: https://docs.google.com/document/d/1H1YTtNBTS9dw0OXHM8VPpJw58FTHktBzire1uYgsuqc/edit?usp=sharing

Збірник матеріалів в електронному вигляді буде опубліковано на сайті лабораторії – http://mediaosvita.org.ua/ (розділ: Бібліотека) і в електронній бібліотеці НАПН України.

Автори відповідають за зміст і достовірність поданих матеріалів!

  1. Учасники конференції по її закінченню отримають електронні сертифікати.
  2. Організаційний внесок конференції становить 80 грн (задля забезпечення її проведення на Zoom-платформі). Після реєстрації реквізити будуть надіслані учасникам на пошту.

Робочі мови – українська, російська, англійська.


За довідками звертайтеся до: 

Чаплінська Юлія Сергіївна: +38 (063) 7811508 (Whats App, Viber)

Дятел Надія Леонідівна: +38 (096) 8250668


Долучайтеся до цієї події на платформі Facebook: https://www.facebook.com/events/720105505466046/ 

До зустрічі на конференції!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.