Анонс до Дня безпеки в інтернеті

Перелік медіаосвітніх заходів початку лютого. Приєднуйтеся !

Запрошуємо Вас взяти участь у дистанційних заходах, організованих до Дня безпеки в інтернеті, який цього року припадає на 5 лютого.

  • 4 лютого – вебінар «Безпечний інтернет: як захистити дітей від кібербулінгу» на порталі «На Урок».

Розглянемо види кібербулінгу та їх розповсюдженість серед українських старшокласників, стратегії протидії і заходи підвищення інформаційної безпеки, найближчі перспективи.

Трансляція відбудеться 4 лютого о 18:00. Реєстрація для участі за посиланням:

https://naurok.com.ua/webinar/bezpechniy-internet-yak-zahistiti-ditey-vid-kiberbulingu?fbclid=IwAR2fSFhsA-qNwob_h2XNq7mI6HA6_gm8UyPy6j9fGOcfctdpr95L5fGqERE

Спікер: Любов Найдьонова – доктор психологічних наук, член-кореспондент НАПН України, член робочої групи МОН України з протидії булінгу та кібербулінгу (Наказ МОН №1001 від 17.09.2018р.)

  • 5 лютого о 16:00 –  Всеукраїнський відкритий майстер-клас «Цифрові інструменти та можливості Google для безпечнішого Інтернету»  в «Укрінформ».

Організатори: Міністерство інформаційної політики України спільно з Google Україна для педагогів шкіл та закладів вищої освіти.

Спікер: Антоніна Букач – тренерка майстер-класу, сертифікований тренер Google for Education.

Під час Всеукраїнського майстер-класу на сторінці «Укрінформу» буде забезпечено онлайн-трансляцію, і тому всі охочі зможуть дистанційно долучитися до заходу. Глядачі, які успішно пройдуть онлайн або офлайн навчання, отримають сертифікат.

Для виконання практичних завдань учасникам заходу рекомендується мати із собою гаджети (ноутбук або смартфон, або планшет).

Зареєструватися на захід можна за посиланням: https://goo.gl/6rfMz8.

У разі виникнення питань щодо цього заходу, будь ласка, звертайтеся до співорганізатора заходу – Віталія Салтикова (тел. +380663480072, email:vs@cfc.com.ua)

  • Про Ваші творчі заходи до Дня безпечного інтернету можна поділитися з колегами у групі «Розвиток медіапсихології та медіаосвіти в Україні» https://www.facebook.com/groups/107759056630905/

Довідково:

Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31 національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

Щоб дізнатися, як цей День проходить в Україні, слідкуйте за хештегом #ДеньБезпечногоІнтернету

Щоб дізнатися, як цей День проходить в світі, слідкуйте за хештегами #SID2018, #SaferInternetDay

Дізнайтеся більше про День безпечного Інтернету на www.saferinternetday.org

День безпечного Інтернету в Україні у Фейсбуці: https://www.facebook.com/UkraineSID

День безпечного Інтернету у Твіттері: https://twitter.com/UkraineSID 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.