19 червня відбудеться Науково-практичний семінар « Медіатворчість в сучасних українських реаліях: протистояння медіатравмі»

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

В умовах нових цивілізаційних викликів, інформаційної і воєнної агресії особливо актуальним стає аналіз явища медіатравми, розробка засобів протистояння деструктивним інформаційним впливам. Інститут соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією медіапсихологів та медіапедагогів України запрошують взяти участь у Науково-практичному семінарі  «Медіатворчість в сучасних українських реаліях: протистояння медіатравм» науковців, практичних психологів, працівників системи освіти, медіапедагогів, представників громадських організацій, спеціалістів з інформаційної безпеки, фахівців з психологічного здоров’я, наукову молодь.

Мета семінару – об’єднання зусиль вчених та практиків для пошуку шляхів протистояння медіатравматизації, проведення міждисциплінарного аналізу психологічних механізмів впливу висвітлення у ЗМІ воєнних подій та медіапродукції про війну на вразливі категорії глядачів, обмін досвідом використання медіатворчості в роботі з травмою. Планується обговорити рекомендації до медіаіндустрії щодо зменшення медіатравмувальних впливів. За підсумками семінару тези будуть опубліковані в електронному збірнику на сайті Лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти.

Для участі в семінарі пропонується зареєструватися і подати тези. Учасники  можуть також взяти участь у семінарі дистанційно, надіславши відеовиступ, який вони можуть записати заздалегідь (це можуть бути: запис виступу, відкритих уроків, демонстраційні сесії, презентації тощо).

Організатори семінару залишають за собою право не приймати матеріали, що не відповідають темі. Відеовиступи також будуть розміщені на сайті Лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти – http://mediaosvita.org.ua/.

Семінар проходитиме в приміщенні Інституту соціальної та політичної психології НАПН України за адресою: 04070,  м. Київ, вул. Андріївська, 15, актова зала. Початок реєстрації учасників о 9.00 .

Заявки і тези мають бути надіслані до

15 ЧЕРВНЯ 2018 року (включно)

ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМИ СЕМІНАРУ:

  • Психологічна травма і медіатравма війни.
  • Професійна медіатворчість: аудіо-візуальні твори про війну та їх психологічний аналіз.
  • Медіапсихологічні ресурси зцілення.
  • Медіатворчість проти емоційного вигорання.
  • Педагогічні аспекти дитячої медіатворчості в сучасних українських реаліях.

ДЛЯ УЧАСТІ НЕОБХІДНО:

  1. Заповнити електронну заявку окремо на кожного учасника: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBIifJbJO6G43IifyM8mc8LDb8gtqNK3H_6SPSFwVxBxxCVw/viewform

Існують різні форми участі у семінарі:

  • Очна участь. Виступ – до 15 хвилин.
  • Очна участь. Участь у дискусіях без доповіді та публікації.
  • Заочна участь. Тільки публікація.
  • Інтернет участь. Скайп-виступ.
  • Дистанційна участь (надісланий відеовиступ).

Просимо звернути Вашу увагу на те, що можливість подавати заявки і вносити зміни до програми семінару наявна лише до 15 червня 2018 року.

Надсилати тези і матеріали для публікації: Іванов_А.А._назва_тези.doc (Іванов_А.А._назва_тези.docx) на електронну пошту за адресою: artemis9977@gmail.com із обов’язковим зазначенням назви: «Семінар «Медіатравма».

Тези публікуються в авторській редакції, тому прохання використати стандартне оформлення, оскільки їх відповідне оформлення Вами буде свідчити про повагу до організаторів та учасників семінару.

 

Вимоги до оформлення тез:

Обсяг тез до 5-х сторінок, формату А4. Шрифт Times New Roman 14 пт. Стиль «Обычный»; інтервал 1,5; абзацний відступ – 1,25 см.; вирівнювання – по ширині. Розміри полів: ліве – 30 мм, праве – 15 мм, верхнє – 20, нижнє – 20 мм. Граничні розміри таблиць та малюнків у тексті (104×170) мм, назву таблиці розміщувати над таблицею. Мінімальний розмір шрифту таблиць – 8 пт. Посилання на літературу в квадратних дужках, список за алфавітом.

Елементи заголовку: у першому рядку зліва – ініціали та прізвище автора (авторів), науковий ступінь, вчене звання; наступний абзац – навчальний заклад, місто; наступний абзац – назва (по центру). Назва і прізвище авторів подаються в кінці тексту українською, російською та англійською мовами.

Автори відповідають за зміст і достовірність поданих матеріалів (матеріали будуть опубліковані у авторській редакції).

 

Робочі мови – українська, російська, англійська.

За довідками звертайтеся до:

Чаплінська Юлія Сергіївна – (063) 781 55 08

Дідик Наталія Федорівна – (067) 656 48 18

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.