До 10 березня – прийом заявок на участь у конференції «Практична медіаграмотність: міжнародний досвід та українські перспективи»

internationalconference1597529_960_720_18744-2Фокус конференції: медіаосвіта і критичне мислення в початковій школі. Аудиторія учасників – учителі загальноосвітніх навчальних закладів, науково-педагогічні працівники вищих педагогічних навчальних закладів, закладів післядипломної педагогічної освіти, співробітники бібліотек, науковці та працівники мас-медіа, представники органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства, активісти молодіжних організацій.

Основні напрями роботи конференції:

  • медіаграмотність як життєво необхідна навичка в сучасному соціально-політичному та культурному полі України;
  • медіаосвіта і громадянське суспільство;
  • медіаосвіта і медіаграмотність: інтегровані практики;
  • педагогічні інструменти в часи інформаційних війн;
  • медіаосвіта і медіаграмотність в дошкільних навчальних закладах;
  • медіаосвіта і медіаграмотність у загальноосвітніх навчальних закладах: практика проблеми, перспективи (початкова та загальна середня освіта);
  • медіаосвіта і медіаграмотність у післядипломній та вищій педагогічній освіті;
  • медіа- та інформаційна грамотність: функціонал сучасної бібліотеки;
  • медіаосвіта: моделі впровадження в позашкільних навчальних закладах.

Перелік напрямів роботи конференції є орієнтовним і відкритим для доповнення.

Організатори планують запросити за рахунок Оргкомітету випускників дев’яти Літніх шкіл медіаосвіти та медіаграмотності АУП, що відбулися протягом 2011-2016 років, які викладають медіаосвіту як окремий предмет чи інтегровано. Для інших категорій учасників фінансові витрати (проїзд, проживання і харчування) покриваються за власний рахунок.

Обов’язковою умовою участі в конференції є виступ чи подання статті.  Більше інформації про вимоги до статей та їх оформлення, читайте тут.  Заявки та тексти статей на участь у конференції приймаються до 10 березня 2017 року. Заповнити анкету учасника можна за посиланням.

Із питань участі в конференції звертатись до Оксани Волошенюк, менеджера медіаосвітніх програм АУП та Юлії Гузи, редактора порталу «Медіаосвіта і медіаграмотність».

Електронна пошта: oksana@aup.com.ua, info@aup.com.ua

Тел: (067) 504 98 02, (063) 142 09 61.

Проведення цього заходу, а також весь проект з впровадження медіаграмотності в Україні мали підтримку американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюс. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Академії української преси та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюс.

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.