Учені розповіли про небезпеку смартфонів і планшетів для підлітків

У наш час діти та молоді люди все більше часу проводять за смартфонами і планшетами, а вплив цих пристроїв ще не вивчена у достатній мірі.

Дослідники вже з’ясували, що при частому і тривалому перегляді телевізійних програм у підлітків підвищується ризик ожиріння.

У новому дослідженні, яке планується опублікувати в The Journal of Pediatrics, йдеться про те, що ті діти, які проводять більше часу за гаджетами і перед телевізором, демонструють поведінку, здатне привести до ожиріння.

Фахівцями були вивчені дані в період з 2013 по 2015 рік, що стосуються 24800 підлітків з 9-12 класів. Вчені збирали такі відомості:

  • кількість годин, витрачених на комп’ютерні ігри, проведених за гаджетами і перед телевізором;
  • кількість годин сну; кількість випитих у попередні 7 днів солодких напоїв;
  • частота фізичної активності за останній тиждень.

У результаті дослідники встановили, що майже 20% американських підлітків більше п’яти годин провели за комп’ютерними іграми і девайсами, і тільки 8% стільки ж часу витратили на перегляд телевізійних програм.

При цьому було помічено, що ті діти, які надто захоплювалися девайсами, в два рази були більш схильні випивати солодкі напої щодня, відчували дефіцит сну і фізичної активності, а 43% з них до того ж були схильні до зайвої повноти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.