МАЙСТЕР-КЛАС “СТВОРЕННЯ СУЧАСНОЇ ШКІЛЬНОЇ ГАЗЕТИ”

У ситуації інформаційної війни надзвичайно важливим є формування в учнів та педагогів медіакультури, як здатності критично мислити, протистояти руйнівному впливу інформації, створювати якісні медіа тексти, усвідомлювати психологічні засоби маніпуляції свідомістю людей. Створення сучасної шкільної газети – є одним  із шляхів запровадження діалогу в освіті, розвитку медіакультури учасників навчально-виховного процесу, розбудови демократичного суспільства.

Полтавська делегація: Муліка Катерина Миколаївна, завідувач центру практичної психології і соціальної роботи ПОІППО та Гуміров Віктор, Менчинський Олександр – учні Полтавської загальноосвітньої школи № 28, Олексій Касьяненко, учень Кременчуцького ліцею № 11 з 10 по 15.08.2014 року брали участь у Міжнародному семінарі-практикумі з медіаосвіти, у місті Зелена Буча, за сприяння MyMedia / DANIA. Отриманий досвід було поширено у рамках майстер-класу, у якому взяли участь 26 педагогів та 18 підлітків Полтавської області. Актуальність та важливість даної проблеми доводить те, що у майстер-класі не змогли взяти участь усі бажаючі, оскільки інтерактивні форми роботи передбачають обмежену кількість учасників.

Муліка Катерина Миколаївна, завідувач центру практичної психології і соціальної роботи Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.. М. В. Остроградського ознайомила учасників з перспективами розвитку шкільної медіаосвіти у Полтавській області.

Учні Полтавської загальноосвітньої школи № 28 Гуміров Віктор та Менчинський Олександр розповіли учасникам майстер-класу  та запропонували практичні вправи щодо формування структури газети, визначення її рубрик та жанрів газетної журналістики. Учасники майстер-класу працювали над правильним розміщенням інформації на шпальтах газети,  над створенням заголовків. По закінченню майстер-класу було створено 7 макетів шкільних газет. Ведучі надавали професійні коментарі щодо створених макетів газет.

Віктор Гуміров презентував алгоритм створення реально затребуваного, цікавого шкільного видання, нову концепцію шкільної газети.

У 2015 році центром практичної психології і соціальної роботи ПОІППО заплановано проведення конкурсу кращої шкільної газети.

Додаткову інформацію можна запросити у завідувача центру практичної психології та соціальної роботи  ПОІППО Муліки Катерини Миколаївни, телефон 61-50-64, моб. 0507291200,  0994672665

e-mail: eka-mulika@yandex.ru

Підготувала: Муліка К. М., завідувач центру практичної психології і соціальної роботи ПОІППО

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.