ТРЕНІНГ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ “ВЕСНЯНКА”

3 – 5 січня група кримських вчителів і учнів відвідала Комунальний позашкільний навчальний заклад «Дніпропетровський обласний дітячо-юнацький кіноцентр «Веснянка». 9 медіапедагогів із Сімферополя, Армянська, Сімферопольського, Красногвардійського та Бахчисарайського районів, які з 2011 року працюють в експерименті з впровадження медіаосвіти, а також учні 5-го класу гімназії 9 Сімферопольської міської ради, вихованці медіагуртка, прийняли участь в тренінгу «Як зробити мультфільм».

Викладачі Центру, які були тренерами і з радістю передавали свій багаторічний опит з основ анімаційного кіно. Вони розказали, як працювати з дітьми та юнаками, які вправи допомагають розвивати увагу, спостережливість, творчі здібності вихованців Центру; познайомили з видами мультфільмів, анімаційними техніками, етапами створення мультфільмів. Потім всі учасники тренінгу дивилися мультфільми, які були зняті вихованцями «Веснянки» в різні роки, обговорювали їх, аналізуючи техніку, сценарну основу фільму, героїв.

Далі всі учасники тренінгу були об’єднані в три групи й почали працювати над своїм мультфільмом. Їм було запропоновано зробити шарнірну ляльку і зняти мультфільм методом перекладання. Кожній групі були запропоновані фотографії і рисунки, із яких вони відібрали одну і придумали невеличку історію про персонажів, що були на неї. Потім на основі сценарію зробили розкадровку, тобто режисерський сценарій – основні сцени майбутнього фільму. Потім намалювали героїв, декорації, відібрали готові фони, якісь відсутні деталі. Після обідньої перерви займалися зйомкою і монтажем мультфільмів. Кожний учасник групи побув режисером і мав змогу натиснути на кнопку зйомочного апарату, а інші допомагали розкладувати й закріплювати декорації. Наступний крок – монтаж. Спочатку знайшли музику до фільму, а потім почали монтаж, спираючись на ритм і темп музичного твору.

Наприкінці тренінгу гості й тренери зібралися в актовій залі Центру і передивилися мультфільми, що було створено за цей довгий і дуже цікавий день.

Створені мультфільми:

Матеріали взято з сайту  Академії Української Преси http://www.aup.com.ua/?cat=news&subcat=full&id=12827

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.