КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРОФІЛАКТИКА СУЧАСНИХ МЕДІАРИЗИКІВ І ЗАХИСТ ДИТИНИ ВІД АГРЕСИВНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА»

У межах серпневих нарад 29 серпня у місті Києві на базі Інституту соціальної та політичної психології НАПН України  було організовано спільно з ІППО КУ імені Бориса Грінченка медіаосвітній центр компетенції, в якому проведено перший практикум «Профілактика сучасних медіаризиків і захист дитини від агресивного інформаційного середовища». Директори 22 київських загальноосвітніх навчальних закладів з позиції експертів оцінювали ступінь медіаризику окремих відеофрагментів для дітей різного віку, вступали в дискусію, визначали ключові механізми негативних впливів та напрями їх профілактики.

У результаті було узгоджено такі пропозиції:

  • Організувати протягом 2013-14 н.р. на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського інституту імені Бориса Грінченка спільно з Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України постійно діючий семінар «Основи медіаосвіти і медіаграмотності» для педагогів навчальних закладів міста.
  • Організувати навчання педагогів шкіл міста, які приєднались до всеукраїнського або регіонального експерименту з упровадження медіаосвіти.
  • Увести в навчальний план курсів підвищення кваліфікації  ІППО КУ імені Бориса Грінченка медіаосвітні модулі  «Основи медіаграмотності», «Медіапсихологія», «Викладання курсу «Медіакультура» для старшокласників».
Матеріали конференції:
– Профілактика сучасних медіаризиків і захист дитини від агресивного медіасередовища (скачати матеріал)
– Кращі європейські практики захисту дітей у сфері телерадіомовленя: досвід Нідерландів та Туреччини (скачати матеріал)

 

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.