UMEE-1 БЮЛЕТЕНЬ УСЕУКРАЇНСЬКОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ. №1. СІЧЕНЬ 2013

Шановний медіаосвітянин! Для кращого інформаційного забезпечення медіаосвітнього експерименту ми започатковуємо для регіональних координаторів електронний інформаційний БЮЛЕТЕНЬ «Український медіаосвітній експеримент» (UMEE). Цю абревіатуру просимо використовувати в електронному листуванні як спеціальну тематичну мітку, що буде допомагати орієнтуватись у великому потоці поштових листів.

Бюлетень поки що буде складатись із архіву з файлами документів, які є важливими для використання учасників експерименту. Якщо Ви бажаєте, щоб Вашу інформацію було включено до бюлетеню, просимо надсилати її вкладеним файлом в листі з поміткою в темі «UMEE до бюлетеню». У файлі в кінці інформації вкажіть автора (прізвище, ім’я, по батькові, посада, установа) і дату.

У першому випуску бюлетеня міститься 7 файлів:

Перші два — це додатки до наказу (проект плану на 2013р. і списки закладів). Наказ знаходиться в процесі підписання в Міністерстві освіти, науки молоді та спорту.

3 — проект робочого зошиту для обговорення з учителями-експериментаторами. Робочий зошит знаходиться в процесі рецензування грантодавцем, очікуємо видання.

4 — програма конференції на виставці «Сучасні заклади освіти -2013», присвячена впливу медіа на дитину. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в обговоренні доповідей провідних фахівців Інституту соціальної та політичної психології НАПН України з актуальних питань.

5 — оголошення Педагогічної газети щодо методологічного семінару НАПН України, присвяченого питанням медіаосвіти.

6 – концептуальна рамка для створення авторських медіаосвітніх програм для 1-9 класів. Проект для обговорення.

7 – інформація про презентацію підручника. Готуємо пересилку цих підручників для забезпечення кожного вчителя-експериментатора всеукраїнського рівня. Це перший в Україні підручник для системи педагогічної післядипломної освіти «Медіаосвіта та медіаграмотність» (колектив авторів, до якого і я вхожу) Прошу повідомити, скільки передавати для забезпечення експерименту в Вашій області (додатково укажіть кількість вчителів регіонального експеримент