Вийшов друком навчально-методичний посібник “Медіаосвітні ресурси розвитку патріотизму і критичного мислення молоді”

Вийшов друком довгоочікуваний навчально-методичний посібник Н. І. Череповської Медіаосвітні ресурси розвитку патріотизму і критичного мислення молоді“.

У посібнику пропонуються способи оптимізації процесу виховання патріо- тизму у старшокласників, студентів та розвитку їхньої медіаграмотності засобами медіаосвіти. Автор посібника висуває ідею ресурсності патріотизму особистості в умовах інформаційної війни та збагачення його такими новими інструментальними якостями, як свідоме ставлення до інформації, здатність до рефлексії емоцій, почут- тів щодо сприйнятого, спроможність критично осмислити інформацію і зробити самостійні висновки, творчо переосмислити повідомлення та ін. До уваги педагогів подаються навчальні матеріали, методичні і практичні рекомендації щодо прищеп- лення молоді почуття патріотизму та розвитку її медіаграмотності. Крім теоретич- них розробок, представлено програму і методику виховання патріотизму засобами медіа «Я – патріот», а також опис технологій розвитку нових якостей патріота, при- таманних цифровій добі й особливо актуальних в умовах інформаційної війни.

Адресується вчителям, медіапедагогам, психологам, викладачам, батькам, соціальним педагогам та соціальним працівникам, усім, хто цікавиться темою сучасного українського патріотизму.

 

Посібник знаходиться у вільному доступі, ознайомитись з ним можна уже зараз на нашому сайті, він знаходиться у розділі бібліотека.

Череповська Н. І. Медіаосвітні ресурси розвитку патріотизму і критичного мислення молоді : навчально-методичний посібник / Н. І. Череповська; Національна академія педагогічних наук України, Інститут соціальної та політичної психології. – Кропив- ницький : Імекс-ЛТД, 2017. – 156 c.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.