Всеукраїнська науково-практична конференція “МЕДІАПСИХОЛОГІЯ: метаморфози масової свідомості в умовах інформаційної війни”

15 квітня на базі Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція “МЕДІАПСИХОЛОГІЯ: метаморфози масової свідомості в умовах інформаційної війни”, співорганізатором якої виступила лабораторія психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології НАПН України.

Участь у конференції прийняли більш ніж 250 людей з усієї України!

Мета конференції: обговорити проблеми та перспективи розвитку питань психології масових комунікацій, політичної та медіапсихології. Знайти рішення з актуальних проблем сучасної психологічної науки. Встановлення контактів між вченими, обмін науковими результатами і дослідницьким досвідом.

На конференції були представлені доповіді науковців, освітян, представників державних структур, журналістів.

Практичну частину було представлено двома майстер-класами: 

  1. «Медіапсихологія і медіакультура в професійній підготовці педагогів: як підвищити здатність особистості і суспільства протидіяти маніпуляціям гібридної війни», який проводила Любов Найдьонова, доктор психологічних наук, член-кореспондент НАПН України, завідувачка лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, член Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.
  2. Міфодизайн як сучасна психотехнологія інформаційного менеджменту, який проводив Всеволод Зеленін, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри політичної психології та соціально-правових технологій Факультету психології НПУ ім. М.П. Драгоманова.

    

У третій частині конференції відбувся круглий стіл на тему “Проблеми й перспективи медіапсихології: український вимір“, який об’єднав виступи більш ніж десяти науковців та супроводжувався палкою дискусією.

 

 

 

 

 

 

 

Учасники конференції діляться враженнями у соціальних мережах:

«Конференція “Медіапсихологія: метаморфози масової свідомості в умовах інформаційної війни” – суперові враження, і навіть терапевтичний ефект, бо з’явилося і кріпне усвідомлення того, що ти не одна, існує спільнота однодумців – і не в віртуалі, а в реалі, і то є сила, що, може, має поступову і дещо повільну, але реальну силу, тож згодом буде і ефект! Купа нових ідей “на додумати”, дещо забуте задоволення “і я ж так думаю, і я це досліджую”, щастя нових теплих і продуктивних знайомств…»

 «День був дуже активний: багато доповідей, реально практичні майстер-класи та широкоплановий круглий стіл. Але найбільше мені запам’яталися слова Lyubov Naydonova– провідного фахівця медіапсихології в Україні про те, що насправді всі маніпуляції, які ми спостерігаємо у медіаформаті, покликані не лише на фальсифікацію фактів чи нав’язування нам певних ідей, а мають більш глибокий сенс – ЗРУЙНУВАТИ наше психологічне благополуччя, це вже зовсім інша війна . Тому нам варто вже сьогодні подбати про наше майбутнє і почати із себе!!!» 

 

«Спасибо за организацию интересной конференции, которая вполне могла бы стать серийной, открывая научно-практическое пространство для междисциплинарного и межсекторального обмена идеями в сфере медиа коммуникаций»

 

 

За результатами конференції відібрані оргкомітетом тези будуть видані електронним збірником. Він буде розміщений на сайті Інституту соціальної та політичної психології,  сайті лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти, в бібліотеці Національної академії педагогічних наук України, на інших електронних ресурсах. Термін подання тез продовжено до 21 квітня

Презентації, які були представлені на конференції містяться за посиланням.

Усі фото можна знайти за посиланням.

Детальна інформація та обговорення на офіційній сторінці події у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.