МЕДІАОСВІТНІЙ ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КІНО В КГ №127

З вересня 2017 року Криворізька гімназія №127 є експериментальним навчальним закладом всеукраїнського рівня за темою: «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику».

З 04.09. по 09.09.2017 року в закладі проведено Медіаосвітній тиждень Українського кіно. Учні та педагоги знайомилися з історією та розвитком українського кіномистецтва, з життям і творчістю режисерів-новаторів Олександра Довженка, Сергія Параджанова, Юрія Іллєнка, Леоніда Бикова, Кіри Муратової. Для учнів 11 класу було влаштовано перегляд та обговорення фільму Олеся Саніна «Поводир».

Сопрун Владислав, Палаш Дарина, Сакарінєна Яна (11-А) підготували та провели з учнями 8-9 класів кіновікторину «Українське кіно».

Новинки українського кіно батькам учнів 2-Б та 2-В класів презентували медіапедагоги Михайляк Т.І. та Насоненко Н.Є. Відбулося обговорення фільмів «Поводир» та «Чужа молитва». Крім того, батьки були ознайомлені з навігатором у світ медіа – сайтом «МедіаДрайвер».

Медіапедагоги закладу підготували список українських стрічок, рекомендованих для перегляду вчителям, учням та батькам.

Завершився медіаосвітній тиждень 08.09.2017 онлайн-зустріччю педагогів та учнів закладу зі сценаристом українського фентезі-фільму «Сторожова застава» Ярославом Войцешеком.