ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “ФІЛОСОФІЯ КОМУНІКАЦІЇ: ІНТЕЛЕКТУЛЬНІ СИСТЕМИ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ” НА БАЗІ ДОІППО

20 березня, в Дніпропетровську завершила роботу всеукраїнська науково-практична конференція “Філософія комунікації: інтелектульні системи та інформаційні технології в освіті” на базі ДОІППО, в ході якої було проведено секцію з медіаосвіти. Це був дійсно міжгалузевий майданчик обміну думок про сучасний стан комунікації в освіті та її інформаційно-технологічного оснащення.

В рамках всеукраїнської науково-практичної конференції відбувся робочий візит наукового керівника Всеукраїнського експерименту “Науково-методичні засади впровадження вітчизняної моделі медіаосвіти в навчально-виховнний процес загальноосвітніх навчальних закладів” Найдьонової Любов Антонівни, проректора з наднових систем навчання та комунікації ДОІППО Ватковської Марини Григорівни, завідуючої відділом художньо-естетичного навчання та виховних технологій ДОІППО Піщанської Вікторії Миколаївни, начальника управління освіти Куліш Ірини Миколаївни до СЗШ №2 з поглибленим вивченням англійської мови з першого класу Марганецької міської ради Дніпропетровської області.

Метою візиту було ознайомлення з функціонуванням медійного простору школи та з впровадженням предмету “Медіакультура” в 10 класах.

Учасники круглого столу розповідали про досягнення у роботі над експериментом та ділились досвідом інтеграції медіакультури в навчальні предмети.

Любов Антонівна Найдьонова, про висновки роботи секції, на своїй сторінці у мережі facebook: “Медіаосвіта на Дніпропетровщині розвивається інтенсивно, особливо інтегрована її форма. Один з директорів школи сказав у своєму виступі: “Медіаосвіту потрібно інгерувати у всі шкільні предмети. Медіакультуру можна ставити любим уроком, діти будуть ходити, бо їм цікаво.” Сільська школа, яка як маленький вогник у далекому степу, випускає дитячою кіностудією таку продукцію, що виграними призами вже забезпечила оновлення технічної бази студії. Народилася прекрасна ідея медіаосвітньої конференції, в якій взяли б участь не тільки медіапедагоги, але й учні – от хто активно обмінювався б досвідом і натхненням.Хочу всім подякувати за неймовірну атмосферу, щирість і оптимізм у ці складні часи. Марганець і Нікополь довго будуть дарувати мені теплі згадки про чудове спілкування зі школярами і вчителями. Дякую!”

Детальніше на сайті СЗШ №2 з поглибленим вивченням англійської мови з першого класу Марганецької міської ради Дніпропетровської області

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.