ІІІ Всеукраїнська стратегічна нарада з розвитку медіаосвіти «ВЗАЄМОНАВЧАННЯ, ОБГОВОРЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ»

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у ІІІ Всеукраїнській стратегічній нараді з розвитку медіаосвіти «ВЗАЄМОНАВЧАННЯ, ОБГОВОРЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ», яка проводиться рамках Всесвітнього тижня медіаграмотності «Global MIL Week 2021».

Метою події є  обмін досвідом, визначення головних медіаосвітніх трендів наступного року, необхідних для планування заходів і активностей, концентрація спільних зусиль на головних завданнях 2022 року.

Анонсована раніше у Національному медіаосвітньому календарі стратегічна нарада  відбудеться 21 жовтня з  10:00  до 16:30 і складається з трьох блоків:

  1. Обмін досвідом учасників експерименту: найкращі практики

Тривалість 10:00 – 13:00

Запрошуємо регіональних координаторів та заклади-учасники експерименту представити ваші практики (найкращі результати) наскрізної медіаосвіти за однією із категорій:

  • Дошкілля
  • Початкова школа
  • Базова середня школа
  • Старша (профільна) школа
  • Позашкілля і позакласна робота
  • Неперервна освіта (підвищення кваліфікації вчителів)
  • Дистанційна освіта

 

  1. Ознайомлення з новими ресурсами і проектами з медіаосвіти в Україні

Тривалість 13:00 – 14:30

У цій частині найавторитетніші гравці у сфері медіаосвіти представлять результати своїх проектів і бачення перспектив.  Участь у цьому блоці візьмуть представники державних та недержавних структур (представники міністерств, міжнародних фондів, ГО).

  1. Обговорення організації фінального етапу всеукраїнського експерименту

Тривалість 15:00 – 16:30

Третій блок передбачає участь лише регіональних координаторів. Під час цього блоку буде проведено обговорення та узгодження спільного плану роботи на фінальному етапі експерименту.

Для участі необхідно зареєструватися за посиланням до 18 жовтня (включно).

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSew_Y–nOKHGAcpGJdZ_U-YtY418YJ_y2LAFfJP_MBEyFWI6A/viewform

Узгоджену програму стратегічної наради і посилання для підключення до Zoom-платформи буде надіслано зареєстрованим учасникам 20 жовтня.

До зустрічі онлайн!

Довідково!·

Посилання на Національний медіаосвітній календар: https://docs.google.com/document/d/1NHaPDURaIJP8rhfvuUaz9XN4uJx5sXME_OqBUbGLnMU/edit?fbclid=IwAR21Bo1rCPZaI9zit7SxVKjaSD981hvnNKVh8E5n91HIQAMDKfaWbNahKM0# ·       Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) за підтримки Південної Африки закликає всіх до відзначення Всесвітнього тижня медіаграмотності «Global MIL Week 2021». Долучитися до онлайн-заходів ЮНЕСКО і зареєструватися для участі в онлайн-конференції Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності 2021 можна за посиланням: https://en.unesco.org/commemorations/globalmilweek

Щорічне святкування Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності – це можливість акцентувати увагу зацікавлених сторін на тих досягненнях, що стали можливими на шляху до реалізації цілі «MIL for everyone» (Медіа та інформаційна грамотність для всіх).

Офіційні заходи ЮНЕСКО триватимуть у період з 24 по 31 жовтня 2021 року в онлайн-форматі під гаслом:  «Медіа та інформаційна грамотність для суспільного блага».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.