Як сексуальний контент впливає на розвиток дитини

Як сексуальний контент впливає на розвиток дитини – дослідження, яке допоможе сформулювати рекомендації для співрегулювання медіапростору

11 грудня під час онлайн-засідання робочої групи зі створення правил захисту прав дітей у медіа, що діє при Національній раді, презентовано результати дослідження «Доказові рекомендації щодо висвітлення сексуального насильства в медіа». Його на замовлення медіарегулятора виконали науковці під керівництвом Любові Найдьонової, членкині робочої групи, завідувачки лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України.

Це дослідження було виконано з огляду на заплановане робочою групою оновлення Спільного акта узгодження № 1 «Захист дитини, яка зазнала сексуального насильства, при залученні до медіа-виробництва».

Як зазначила Любов Найдьонова, «реальність дуже динамічна і система регуляції, співрегуляції, саморегуляції теж має бути динамічною».

Дослідження ставило за мету проаналізувати і узагальнити світовий досвід вивчення ефективних практик регулювання медіависвітлення сексуального насильства і досліджень впливу медіависвітлення сексуальних питань на розвиток дитини, а також на цій основі сформулювати рекомендації для співрегулювання медіапростору в Україні.

Дізнатися більше про обговорення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Цей запис був опублікований в рубриці Новини з мітками . Додайте в закладки permalink.