Презентація Медіа- та Кіберпсихології на великій настановчий сесії Київської МАН

14 вересня відбулась Настановча сесія-2021 Київської Малої академії наук, яка пройшла під відкритим небом у парку ім. Тараса Шевченка. Це організаційно-мотиваційна зустріч, де юні дослідники, обираючи свій майбутній професійний шлях, мали змогу поспілкувались із керівниками, педагогами та вихованцями 15 наукових напрямів та 3 шкіл столичної Малої академії. Школярі взяли участь в наукових шоу, інтелектуальних іграх та квестах, у майстер-класах із кібербезпеки, медіамайстерності, пілотування дронами, створенні презентації науково-дослідної роботи та багато іншого.

Протягом п’яти років ми традиційно представляємо секцію з Медіапсихології (відділення хімії та біології), але цього року було презентовано та розпочато інноваційну секцію з Кіберпсихології!

У розробленій Лабораторією програмі з кіберпсихології (відділення кібербезпеки) зібрано новітню тематику психології взаємодії людини з ІТ: імерсивними технологіями, доданою і віртуальною реальністю, смарт-речами і містами, роботами та штучним інтелектом, ігровими світами, кібергрошима та іншими аспектами майбутнього.

Перевести захоплення іграми і соцмережами в наукові дослідження під керівництвом фахових психологів – ідея, яка дуже радує батьків! Підлітків, що прийшли на презентацію, цікавило питання про те, як розвинути свідомість, усвідомлене споживання, свідому взаємодію, сформувати світогляд. Таких дітей, мабуть, не дуже багато, але вони є – ті, хто думають і прагнуть. Дуже почесно надавати їм усіляку підтримку, в тому числі й психологічну, створювати інтелектуальне середовище зростання. Вони творитимуть майбутнє!

Чекаємо молодих дослідників та дослідниць на наших секціях на Андріївській, 15!

Прийом учнів до Київської МАН для одержання позашкільної безкоштовної освіти може здійснюватися протягом навчального року (в міру закінчення комплектування гуртків, груп та інших творчих об’єднань) за бажанням вихованців, учнів, слухачів і за згодою батьків або осіб, які їх замінюють, як на безконкурсній основі, так і за конкурсом, умови якого розробляються позашкільним навчальним закладом.

Реєстрація на контактні дані доступні на сайті Київської МАН:
https://kman.org.ua/ua/obery-naukovyj-napryam/

З відповідними питаннями також звертайтесь до нас!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.