30- березня в рамках конференції “Робота з травмами війни” відбувся воркшоп з психологами про український досвід захисту дитини в медіапросторі. 

30-го березня в рамках Першої всеукраїнської науково-практичної конференції “Робота з травмами війни. Український досвід” відбувся воркшоп ” Український досвід захисту дитини в медіапросторі. Інформаційна безпека дитини: рекомендації медіаіндустрії щодо запобігання вторинній травматизації глядачів у процесі висвітлення війни”. Захід  проводила заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, керівник медіапсихологічних досліджень ВГО “Асоціація медіапсихологів і медіапедагогів України”, чл.-кор. НАПН України, д. психол. наук (м. Київ) Найдьонова Любов Антонівна.

Перша частина обговорення була присвячена випадкам нанесення шкоди медіапродукцією психологічному здоров`ю дітей різного віку, які зустрічаються в практиці надання фахової психологічної допомоги. Зокрема обговорювалися зміни, пов`язані з переживанням війни, у сприйманні дітьми смерті.

У другій частині учасники ознайомилися з досвідом співпраці Інституту з Національною радою  України з питань телебачення і радіомовлення і розпочали підготовку пропозицій до щодо захисту дитини при висвітлені подій війни в медіа.

За результатами робочої групи до резолюції конференції були подані наступні пропозиції:

  • Звернутися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та до керівництва усіх  медіагруп, регіональних мовників та медійної громадськості щодо необхідності врахування феномену медіапсихологічної травми при висвітленні війни в аудіовізуальній продукції та захисту дитини в інформаційному просторі;
  • Звернутися до керівництва усіх медіагруп, регіональних мовників про необхідність підвищення  психологічної компетентності журналістів і випускаючих редакторів, що є необхідною складовою саморегулювання і співрегулювання медіа для захисту дитини.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.