05-07 квітня 2017 року відбудеться ІІІ Всеукраїнський фестиваль педагогічної майстерності «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості»

Шановні колеги! Засвідчуємо вам свою повагу та запрошуємо взяти участь у роботі ІІІ Всеукраїнського фестивалю педагогічної майстерності «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості» (до Міжнародного дня дитячої книги), який відбудеться 05-07 квітня 2017 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

З метою популяризації книги та читання серед дитячої аудиторії заплановано проведення науково-педагогічної конференції, підбиття підсумків огляду-конкурсу буктрейлерів «Я обираю читання» (на кращу рекламу дитячої книги); презентації освітніх ідей відомих науковців, представлення перспективного педагогічного досвіду освітян, працівників психологічної служби і бібліотек України; зустрічі з дитячими письменниками, представниками видавництв художньої літератури для дітей і дитячими творчими колективами.
05 квітня 2017 року

1. Всеукраїнська науково-практична конференція «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості» за такими напрямами роботи:

  • Вплив художньої літератури на розвиток творчих здібностей дитини.
  • Читання та читацька грамотність як основа медіа-освіти дитини дошкільного та молодшого шкільного віку.
  • Роль читання у процесі формування ключової компетентності «уміння вчитися» молодшого школяра.
  • Читання як чинник соціалізації дитини.
  • Роль родини у формуванні стійких потреб дитини у читанні.
  • Значення бібліотеки у процесі формування свідомого читача.
  • Роль читання в розвитку пізнавальних психічних процесів дитини.
  • Проблема дитячого читання в інформаційному просторі.
  • Психолого-педагогічні аспекти підвищення культури читання дитини.
  • Проблема дитячого читання в сучасному освітньо-культурному вимірі.
  • Інноваційні форми і методи викладання літературного читання в початковій школі.
  • Формування морально-ціннісних якостей особистості дитини засобами літературного читання.
  • Психологія читання. Інноваційні підходи до вивчення проблеми.
  • Проблема читання та розвитку особистості в поглядах науковців-дослідників сучасності і минулого.
  • Проблема дитячого читання в інформаційному просторі і медіакультура суспільства.

У конференції братимуть участь: О. Я. Савченко, доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України; Л. А. Найдьонова, доктор психологічних наук, заступник директора з наукової роботи, завідувач лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології НАПН України;  В. О. Мартиненко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, провідний науковий співробітник відділу початкової освіти Інституту педагогіки  НАПН України.

Запрошуємо науковців, аспірантів, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів, методистів районних (міських) методичних кабінетів, фахівців з питань дошкільної та початкової освіти, працівників психологічної служби, усіх зацікавлених осіб.

Робочі мови: українська, англійська, російська.

Умови участі: до 25 березня 2017 року необхідно надіслати на e-mail: academy.kherson@gmail.com наступні матеріали:

  • заявку (додаток А);
  • статтю (публікація за рахунок авторів).

За результатами конференції планується видання збірника матеріалів (згідно з вимогами до оформлення публікації, поданими у додатку Б).

Редактори збірника залишають за собою право не публікувати матеріали, які не відповідають заявленій тематиці. Відповідальність за зміст публікації повністю несуть автори/автор.

Умови оплати публікації залежать від тарифів видавництва та будуть повідомлені авторові на електронну адресу після прийняття матеріалів до друку (≈ 70 грн.).

2. Підбиття підсумків конкурсу буктрейлерів «Я обираю читання» (на кращу рекламу дитячої книги).

До участі в заході запрошуємо вихованців дошкільних навчальних закладів, учнів початкової школи, учасників літературних та бібліотечних гуртків.

Умови участі в конкурсі буктрейлерів «Я обираю читання» (на кращу рекламу дитячої книги):

  • реклама одного дитячого літературного твору;
  • естетичне оформлення;
  • до 3 хвилин;
  • музичний супровід;
  • наявність слогану;
  • форми представлення: комікси, буклети, бігборди, буктрейлери, листівки, плакати, мультимедійні презентації, анімації тощо.

Матеріали для участі просимо надсилати в електронному та паперовому вигляді до 25 березня 2017 року на адресу: КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», вул. Покришева, 41, м. Херсон, 73034, e-mail: academy.kherson@gmail.com.

Програмою проведення фестивалю педагогічної майстерності «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості» (06-07 квітня 2017 року) також передбачено зустрічі з відомими дитячими письменниками: Сашком Дерманським, Олександром Єсауловим, Мариною Павленко, Ганною Чубач та іншими; зустрічі з авторами підручників з літературного читання. Планується проведення майстер-класів, представлення інноваційних форм роботи з дитячою книгою (квести, анімації, літературні вітальні, подорожі, комікси, конкурси), виступи творчих дитячих колективів.

У межах заходу відбудеться підбиття підсумків IV відкритого конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі серед дітей та церемонія нагородження переможців конкурсу «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини» тощо.
Для участі в роботі фестивалю необхідно сплатити до 30 березня 2017 року організаційний внесок (для часткового покриття витрат, пов’язаних із підготовкою робочих матеріалів фестивалю, інформаційно-організаційним забезпеченням) у розмірі 150 грн.

Оплату здійснювати на картковий рахунок № 4149497800717086 у Херсонській філії ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО банку 305299, ЄДРПОУ 14360570, одержувач Агачева Юлія Анатоліївна. Матеріали на фестиваль (заявка, стаття, матеріали для участі у буктрейлері  «Я обираю читання», копія квитанції про сплату організаційного внеску із зазначенням прізвища) подаються в друкованому та електронному вигляді на адресу: КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», вул. Покришева, 41, м. Херсон, 73034, e-mail: academy.kherson@gmail.com (в окремих файлах у форматі rtf з назвами, наприклад: Ковальчук_заявка, Ковальчук_матеріали).

Початок роботи – 05 квітня 2017 року о 10.00 в КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» (вул. Покришева, 41). Реєстрація учасників з 8.00.

Відрядження за рахунок сторони, що відряджає.

Контактні телефони:

(0552) 37-02-00 − приймальня академії,

(050)1637360 – Мусієнко Вікторія Сергіївна, викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології;

(095)5045034 – Агачева Юлія Анатоліївна, старший викладач кафедри теорії і методики дошкільної, початкової освіти й психології.

Проїзд до КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»:

від залізничного вокзалу: маршрутне таксі №9 до зупинки «Інститут»;
від автовокзалу: маршрутні таксі №9, 14, 16, 30, 50; тролейбус №12 до зупинки «Інститут».
Детальна інформація на сайті: http://academy.ks.ua

Додаток А

Заявка учасника

ІІІ Всеукраїнського фестивалю педагогічної майстерності «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості» (до Міжнародного дня дитячої книги)
Дата заповнення та підпис____________________

Додаток Б

Вимоги до оформлення матеріалів збірника:

Загальний обсяг матеріалів – 4 сторінки. Стандарти: шрифт Times New Roman, кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5, абзацний відступ – 1,25 см, всі поля – 2 см, редактор Word, формат – rtf .

Зразок оформлення матеріалів:

Оксана Іваненко

ВПЛИВ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ НА РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ ДИТИНИ

ТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекст.

Список використаних джерел:

Чекаємо на Вашу участь!

Цей запис був опублікований в рубриці Новини. Додайте в закладки permalink.