Навчальний курс «Медіапсихологія: опанування деструктивних інформаційних впливів»

2 листопада в Інституті соціальної та політичної психологіЇ завершився навчальний курс для фахівців психологічної служби Київської області «Медіапсихологія: опанування деструктивних інформаційних впливів».

Курс складався з двох модулів «Деструктивні впливи і ризики кіберсоціалізації та засоби протистояння» і «Груп-рефлексивні практики у протистоянні інформаційно-психологічним операціям гібридної війни»

Під час курсу було висвітлено теоретичні та методологічними засади медіапсихології, особливості сприйняття інформації дітьми різного віку, деструктивні впливи медіа на психіку дитини і методи регулювання цих впливів.

Учасники курсу розглянули груп-рефлексивні практики, аналізували відеоролики, створені в умовах гібридної війни, говорили про технологію промивки мізків та зосередилися на зонах медіапсихологічної саморегуляції – ефективної зброї проти інформаційної війни.

Проводила навчання Любов Антонівна Найдьонова, доктор психологічних наук, член-кореспондент НАПН України, завідувачка лабораторії масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології НАПН України.

Організатор навчального курсу – Методичний реабілітаційний центр ІСПП НАПН України та КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.